BCS

Brussels Cine Studio

Om jonge beroepsacteurs de kans te geven hun kunst te beoefenen en erkende professionals te ontmoeten, biedt Brussels Cine Studio praktische acteer- en casting cursussen aan, onder leiding van gerenommeerde filmprofessionals en casting directors.

Een dubbele vaststelling

Ten eerste bieden de Toneel Hogescholen in Franstalig België geen echte cursus ‘acteren voor de camera’ aan. Wat in veel opzichten anders is dan toneelspelen. Ten tweede is het voor Belgische acteurs moeilijk om te weten waar er in België professionele castings plaatsvinden en is het moeilijk om er toegang tot te krijgen, tenzij ze worden vertegenwoordigd door een Franse agent. Het is met deze dubbele vaststelling in gedachten dat Brussels Cine Studio specifieke opleidingen heeft ontwikkeld voor jonge beroepsacteurs uit theaterscholen (Koninklijke Conservatoria, INSAS, IAD, LASAAD, De Kleine Academie...) om hun inzetbaarheid te verhogen.

Een aanbod aangepast aan de praktijk

Brussels Cine Studio heeft twee opleidingen ontwikkeld. Ten eerste acteerlessen voor de camera, waar deze jonge acteurs een week lang intensief zullen oefenen onder leiding van erkende professionals zoals Delphine Noels (regisseur van Post Partum), Michaël Bier (castingdirecteur van Tout nouveau testament), Joachim Lafosse (regisseur van l’Economie du couple) of Catherine Salée (actrice in La Vie d’Adèle, Deux jours, une nuit…). Dan zijn er ook nog de weekendcursussen, waar acteurs de kans krijgen om casting-oefeningen op een intensieve manier aan te pakken. En om hun wereld en de omvang van hun acteermogelijkheden te tonen aan castingdirectors uit de Franse en Belgische filmsector. Deze opleidingen helpen ook om te netwerken en moedigen nieuwe samenwerkingen aan.

brusselscinestudio.com