dreamStart

Jongeren helpen om hun ondernemingsproject te concretiseren

© microStart
© microStart

Het programma dreamStart biedt jonge Brusselse ondernemers gratis begeleiding aan om hun activiteiten van start te laten gaan. Dit programma is een initiatief van microStart, een groep van innoverende sociale ondernemingen.

Hulp voor jonge ondernemers

DreamStart is een programma gericht op jongeren tussen 18 en 30 die gemotiveerd zijn en een activiteit willen starten, maar die over zeer weinig middelen beschikken en vooral ook nood hebben aan vorming, contacten en financiering om hun project te realiseren.
Om hen op weg te zetten naar de ontwikkeling en concretisering van hun project, heeft microStart ‘dreamStart’ gecreëerd, een traject dat twee opleidingsmodules van drie weken omvat en een ware springplank is om zelfstandige te worden.

Op weg naar de oprichting van een onderneming

Dankzij dreamStart kunnen de jonge ondernemers werken aan de commerciële, financiële, juridische en administratieve aspecten en de duurzaamheid van hun project, terwijl ze ook hun persoonlijke ontwikkeling in het oog blijven houden. Ze worden gevolgd door een professionele jury en komen in contact met andere ondernemers,  breiden hun netwerk uit, en verwerven praktische hulpmiddelen om goed van start te gaan. Op het einde van het traject kunnen ze een beroep doen op een microkrediet, genieten ze individuele begeleiding en krijgen ze toegang tot een netwerk van dreamStarters en micro-ondernemers.