Camerastages voor jonge acteurs

De ervaring en het netwerk van jonge professionals ontwikkelen

© Robert BUI
© Robert BUI

Om jonge professionele acteurs de kans te geven hun kunst te beoefenen en sleutelfiguren te leren kennen, wil de vzw Brussels Cine Studio -Stages Trou de Ver- elke maand acteerworkshops voor de camera organiseren, geleid door gerenommeerde vakmensen uit de Belgische filmwereld.

Jonge acteurs hebben er nood aan om ervaring op te doen en professionals uit de sector te ontmoeten. Vanuit die vaststelling is de vzw Brussels Cine Studio -Stages Trou de Ver- op het idee gekomen om acteerworkshops voor de camera te organiseren, gericht op jonge professionele komieken die afgestudeerd zijn aan een van de toneelscholen (Koninklijke Conservatoria, INSAS, IAD, LASSAAD, De Kleine Academie…).

Gedurende een weekend, een week of een maand kunnen de jonge komieken intensief oefenen, onder de leiding van gerenommeerde vakmensen zoals Delphine Noels (regisseur van Post Partum), Joachim Lafosse (regisseur van l’Economie du couple) en Catherine Salée (komisch acteur in La Vie d’Adèle, Deux jours, une nuit,…), en kennismaken met castingdirecteurs. Kortom, via deze weg kunnen ze een netwerk opbouwen om projecten te verwezenlijken.