Young Change Maker

Jongeren enthousiast maken om de wereld te veranderen

© Young Change Maker
© Young Change Maker

Vanuit de overtuiging dat de generatie tussen 15 en 25 een vernieuwend antwoord kan geven op de maatschappelijke vraagstukken, wil Young Change Maker hen aanmoedigen om zelf voor verandering te zorgen door hen samen te brengen in een netwerk van jonge inspirerende creatievelingen.

Aanzetten tot verandering

Young Change Maker (YCM) organiseert originele lezingen en thematische workshops met gepassioneerde sprekers die hun ervaringen en energie delen. Young Change Maker wil op basis van getuigenissen van jonge bedrijfsleiders, kunstenaars en sportmensen een gemeenschap van jongeren leiden die "de toekomst aandurven" en bouwen aan de wereld van morgen. Via een website kan op grote schaal inspirerende inhoud worden verspreid, bestaande uit video's van conferenties (TEDx-formaat), artikels en interviews.

Diversiteit, een kernwaarde in het DNA van dit project

Al sinds de oprichting staat het project voor sterke waarden zoals diversiteit, zowel in gelijkwaardigheid, sociaal-economische achtergrond, herkomst en soort projecten, als in het soort profielen dat belicht wordt. Het is de bedoeling een groot deel van de jeugd te inspireren en te bereiken die zich om welke reden dan ook in  de marginaliteit bevindt. Een groot deel van het publiek bevindt zich immers niet noodzakelijk in de initiatieven van het Brusselse ecosysteem.

Master Class Young Change Maker

Geïnspireerd en gemotiveerd door deze "rolmodellen" hebben veel jongeren de afgelopen jaren steun gezocht. Deze ondersteuning gebeurde tot nu toe informeel (doorverwijzing naar de bevoegde organisaties, koppeling met het Alumni-netwerk...). Tot onlangs een Master Class concept werd ontwikkeld. Bij deze masterclasses zijn verschillende Alumni betrokken die hun ervaringen over specifieke onderwerpen komen delen. Met dit initiatief wil het project de impact van YCM op deze jongeren nog vergroten.