Europese stages Bernheim

Jonge Belgische universitairen laten kennismaken met de Europese integratie

© Laurens Soenen - Lauréats 2019-2020

Elk jaar biedt de Fondation Bernheim jonge Belgische afgestudeerden de kans om een stage gericht op de Europese integratie te volgen.

De stichting verstrekt jaarlijks zes studiebeurzen aan jonge Belgische universitairen, zowel Nederlands- als Franstalige, om een stage van 10 maanden in verband met Europese aangelegenheden te volgen. Een jury van experts selecteert de laureaten, die de kans krijgen om unieke professionele ervaring op te doen in het hart van het Europese raderwerk: bij het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken (5 maanden) en bij de Permanente Vertegenwoordiging van België in de Europese Unie (5 maanden). Sinds 2003, toen het initiatief van start is gegaan, heeft een tachtigtal jongeren dit programma gevolgd. Tien van hen zijn diplomaat geworden.

Te ontdekken in vidéo!

De 17de editie is gestart.
De oproep voor kandidaturen voor de volgende start in februari 2020!