Europese stages Bernheim

Jonge Belgische universitairen laten kennismaken met de Europese integratie

© Laurens Soenen - Lauréats 2019-2020

Elk jaar biedt de Fondation Bernheim jonge Belgische afgestudeerden de kans om een stage gericht op de Europese integratie te volgen.

De stichting verstrekt jaarlijks zes studiebeurzen aan jonge Belgische universitairen, zowel Nederlands- als Franstalige, om een stage van 10 maanden in verband met Europese aangelegenheden te volgen. Een jury van experts selecteert de laureaten, die de kans krijgen om unieke professionele ervaring op te doen in het hart van het Europese raderwerk: bij het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken (5 maanden) en bij de Permanente Vertegenwoordiging van België in de Europese Unie (5 maanden). Sinds 2003, toen het initiatief van start is gegaan, heeft meer dan negentig jongeren dit programma gevolgd. Zestien van hen zijn diplomaat geworden.

Te ontdekken in vidéo!

De oproep voor kandidaturen voor de volgende start op 03 februari 2020!