Uw project financieren

Voorbereiding van uw financieringsaanvraag

Controleer de ontvankelijkheidscriteria

1. U vertegenwoordigt een instelling of een vereniging.
  2. Het project past in een van de actieterreinen van de Fondation Bernheim en beantwoordt aan de doelen van de stichting.
  3. Het project is innovatief, van hoge kwaliteit en relevant voor het actieterrein in kwestie.
  4. Financiering van de Fondation Bernheim is onmisbaar om het project te realiseren.

Aandachtspunten betreffende de projectmethodologie

• De Stichting steunt projecten die de nadruk leggen op de betrokkenheid van jongeren bij het bedenken van het project, en/of tijdens de uitvoeringsfase en/of bij de impactanalyse.
  • De projectwerking met en voor de jongeren moet voldoende lang duren om een structurele impact te hebben op hun traject.
  • Projecten die jongeren van diverse achtergronden (cultureel, sociaal-economisch) met elkaar in contact brengen en waarvoor dat element een inherente dimensie van het project is, genieten onze bijzondere aandacht.
  • Het project moet een methodologie inhouden die het mogelijk maakt om een monitoring uit te voeren en de impact te meten, zowel op kwalitatief als op kwantitatief vlak.

Een aanvraag indienen

Er is geen standaardformulier. Bezorg ons een volledig dossier met een gedetailleerde beschrijving van uw organisatie, het project en het budget.

Stuur uw aanvraag per email naar France de Kinder en Sophie Dessilly of per post naar het volgende adres: Fondation Bernheim, Beenhouwersstraat 53 te 1000 Brussel.

U zult van ons een ontvangstbevestiging krijgen. Indien het project ontvankelijk is, bezorgen we u aanvullende informatie over het vervolg van de procedure.